Dnia 9 marca 2017 roku został rozstrzygnięty konkurs, zorganizowany w ramach działań wychowawczych pod hasłem:
„Przepis na dobrą i zdrową surówkę”
Celem konkursu było:
- Zainteresowanie uczniów tematyką
- Kształcenie prawidłowych nawyków żywieniowych wśród dzieci
- Rozbudzenie zdolności estetycznych uczniów oraz popularyzacja wiedzy z zakresu zdrowego stylu życia
Uczestnikami konkursu byli uczniowie edukacji wczesnoszkolnej. Do organizatorów wpłynęło 39 prac z których komisja w składzie:
Marzena Domżał
Katarzyna Powałko
Dorota Kielesińska
Mariola Ksel
wyłoniła trzy wyróżniające się prace:
I miejsce Patryk Dudek- klasa I b
II miejsce Karol Terlecki- klasa III b
III miejsce Maja Kwiecień- klasa I b
Organizatorzy:
Dorota Kielesińska
Mariola Ksel